Histeroskopi Ankara

    Histeroskopi Ankara Herhangi bir cerrahi kesi yapılmadan rahim içerisini görüntülemeye yarayan histeroskopi, vajina girişinden histeroskop cihazının yerleştirilmesiyle  yapılan tanı ve tedavi yöntemidir. Histeroskopi yöntemi rahim içerisinde oluşan anormallikler ve lezyonların tespiti için kullanılmaktadır. Ayrıca, bir kapalı ameliyat yöntemi olan histeroskopi ile myom, polip, kist gibi lezyonların rahimden çıkarılması sağlanır. Histeroskopi yöntemi minimal invaziv (dokuya verilen hasarın minimuma indirildiği işlem) olduğundan kadın hsatalıkları uzmanları tarafından sıklıkla kullanılır. Histeroskopi Ankara hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Seda Tamsoy Atlıman ile iletişime geçebilirsiniz.

    Histeroskopi Ankara Nedir?

    Histeroskopi, vajina girişinden rahim içerisine histeroskop cihazlarının yerleştirilerek görüntüleme ve cerrahi işlem yapılan tanı ve tedavi yöntemidir. Histeroskopi kelime kökeni olarak rahim ve görüntüleme anlamına gelir. Histeroskop bu işlemde kullanılan kameralı cihazlardır. Histeroskop cihazının ucunda bulunan kamera sayesinde vajina,  rahim ağzı ,rahim ağzı kanalı ve rahim içi görüntülenebilir. Bu şekilde rahim içerisinde bulunan patalojik lezyonların yeri, boyutu ve büyüklüğü tespit edilebilir. Özellikle rahimde oluşan myom, polip ve  kist yapılarının teşhis ve tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir.

    Histeroskopi Çeşitleri Nelerdir? 

    Histeroskopi diagnostik (tanısal) ve operatif (cerrahi) histeroskopi olarak iki farklı amaç için kullanılabilir. Diagnostik histeroskopi kesin kanıya ulaşmak için yapılan görüntülemeye yönelik bir tanı operasyonudur. Myom ve polip gibi yapıların yerleşim, boyut ve sayılarını görmek, rahim içi anormalliklerin tespiti gibi durumlar için diagnostik histeroskopi kullanılır.

    Operatif histeroskopi ise medikal tedavi uygulanamayan ya da tedaviye cevap vermeyen hastalıkların çözümünde kullanılabilir. Cerrahi işlem uygulanan bu histeroskopi diagnostik histeroskopi ile aynı zamanda veya tanı konulduktan sonra uygulanabilmektedir. Operatif histeroskopi myom, polip ameliyatlarında veya rahim perdesi, rahim kalınlaşması ve rahim yapışıklığının düzeltilmesinde kullanılabilir.

    Histeroskopi Ankara Neden Kullanılır?

    Hem tanı hem de tedavi yöntemi olarak uygulanabilen histeroskopinin kullanım alanı oldukça geniştir. Histeroskopi özellikle ultrason ile teşhis edilemeyen ve tedavi edilemeyen hastalık ve rahatsızlıklarda kullanılabilir. Histeroskopinin:

    • Rahim içinde bulunan myom, polip ve kistlerin tanı ve tedavisinde
    • Sebebi bilinmeyen başarısız gebeliklerin nedeninin araştırılmasında
    • Menopoz öncesi anormal kanamalarda ve menopoz sonrası beklenmeyen tüm kanamalarda
    • Doğum kontrol amaçlı takılan spiralin lokasyonunda değişiklik olduğunda(kayma)
    • Rahim içi perde oluşumu ve rahim kalınlaşmasında
    • Rahim yapışıklığı tanı ve tedavisinde
    • Doğum ve düşük sonrası gebelik kalıntılarının temizlenmesinde
    • Diğer görüntüleme yöntemleri (ultrason, HSG,MR gibi) sonucu teşhis edilen hastalık ve lezyonların kesin tanısında kullanılabilir.

    Histeroskopi Nasıl Uygulanır?

    Histeroskopi uygulanmasına karar verildiği takdirde rahmin kalın olmadığı adet kanaması bitiminden sonra histeroskopi uygulanabilir. Operasyon öncesi hastanın acı eşiği düşük olduğu takdirde premedikasyon ile ağrı kesici ilaçlar uygulanabilir veya anestezi yöntemleri tercih edilebilir. Histeroskopi hem ofis ortamında hem de ameliyathanede gerçekleşebilir. Ofis histeroskopide anestezi uygulaması yapılmaz ve basit işlemlerde ofis histeroskopi tercih edilebilir. Histeroskopide görüntüleme kalitesini arttırmak için işlemden önce rahim içerisine sıvı doldurulur

    Tanısal histeroskopi yönteminde vajina girişinden ucunda kamera bulunan cihazlar rahim içerisine yerleştirilerek görüntüleme yapılır. Bu görüntüleme sayesinde lezyonun boyutu, yerleşimi ve sayısı anlaşılabilir. Operatif histeroskopi yönteminde ise kameralı cihaza ek olarak ucunda yanıcı ve kesici işlem yapabilen başlıklı cihazlarda vajina girişinden rahime yerleştirilir. Bu histeroskopi türünde görüntüleme yapılırken cerrahi operasyon gerçekleştirilebilir. Operatif histeroskopi ile myom, polip ve kist gibi oluşumlar rahimden çıkarılabilir. Ayrıca patoloji testine girecek doku örnekleri de alınabilmektedir.

    Histeroskopi işlemi ortalama 20 ile 30 dakika arasında sürmektedir. Bu operasyonda sürenin uzatılmaması ve işlemin daha uzun süreceği tahmin ediliyorsa genelde birkaç seansta yapılması tercih edilir. Histeroskopinin normal zamanda tamamlanması gerekir çünkü rahim içerisini şişirmek için verilen sıvının uzun süre kullanılması hastaya zarar verme riski taşır.

    Histeroskopi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Histeroskopi sonrası komplikasyon riski az olsa da bazı riskler muhtemeldir. Histeroskopide düşük ihtimalli de olsa görülebilecek komplikasyonlar rahim enfeksiyonu, sıvı emilimi, aşırı kanama, rahimde ve rahim ağzında fiziksel hasar şeklinde olabilir.

    • Rahim enfeksiyonu oluşması halinde hastalarda ateş, vajinal akıntı ve kanama gibi sorunlar görülebilir. Enfeksiyon antibiyotik kullanımı ile iyileştirilir.
    • Rahim ve rahim ağzında fiziksel hasar oluşumu görüldüğü takdirde basit bir operasyon ile düzeltilebilir.
    • Aşırı kanama ameliyat sırasında ve sonrasında karşılaşılabilecek bir durumdur. Kanamanın çok ilerlemesi durumunda rahmin alınması gerekebilir.
    • Sıvı emilimi özellikle operatif histeroskopide uzun süren işlem sonucu ortaya çıkmaktadır. Sıvı emilimi akciğerde ıslanma ve beyinde şişme gibi sonuçlar doğurabilir.

    Bunların dışında histeroskopi genellikle komplikasyon görülmeyen bir operasyondur. İşlem sonrası aynı gün içinde hasta taburcu edilebilir. Operasyonun içeriğine göre hastanın cinsel hayatına bir ile iki hafta boyunca ara vermesi gerekir. Cerrahi histeroskopi sonrası hafif kanama ve lekelenmeler görülebilir. Bir ya da iki gün süren ağrıların oluşması durumunda hasta hafif ağrı kesiciler kullanabilir. Bazı hastalarda operasyon sonrası hormon ilaçları ya da antibiyotikler reçete edilir.

    Ankara Histeroskopi Fiyatları

    Histeroskopi diagnostik (tanısal) ve operatif (cerrahi) olmak üzere kadın hastalıkları dalında kullanılan tıbbi bir yöntemdir. Özellikle komplikasyon riskinin az olması ve kesi yapılmaması sebebiyle rahim içerisinde olan hastalık ve anormalliklerin teşhis ve tedavisinde kullanılmaktadır. Vajina girişinden kameralı ve cerrahi cihazların rahim içerisine yerleştirilerek görüntüleme ve ameliyat yapılabilmektedir. Histeroskopi sonrası nadiren bazı komplikasyonlar görülebilir fakat genellikle hastalar sorunsuz bir iyileşme süreci yaşarlar. Histeroskopi polip, myom, rahim yapışıklığı, rahim perdesi ve rahim kalınlaşması gibi sorunların tedavisinde kullanılabilmektedir. Histeroskopi tek seans veya birkaç seans olarak hastanın uygunluğuna göre planlanır. Ankara histeroskopi fiyatları 2023 hakkında detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için kliniğimiz ile görüşebilirsiniz.